Skip links

Tuntikuvaukset

Mitä kaipaat joogaharjoitukseltasi tai kehonhuollolta? Kutsuuko liikkuvampi ja dynaamisempi harjoitus vai ennemmin rentoutuminen ja hiljentyminen? Jokaisella meistä myös tilanteet ja jaksamisen taso vaihtelevat - siksi meillä on tarjolla monipuolinen valikoima erilaisia joogatunteja, pilatesta, tanssia ja rentoutumista.

viikkotunnit

Tunneilla käytössäsi ovat Shen Gardenin matot ja muut välineet veloituksetta. Halutessasi voit tuoda esim. oman joogamaton.

DYNAAMINEN • PALAUTTAVA

VINYASA FLOW​

Vinyasa Flow-harjoitus liikkuu hengityksen rytmissä. Se on dynaamista joogaa, joka lisää kehon voimaa sekä liikkuvuutta. Harjoituksen sisältö vaihtelee tunnista, teemasta ja ohjaajasta riippuen. Siihen sisältyy kuitenkin aina kehon ja mielen valmistelu ennen dynaamisempaa osiota, jossa tehdään esimerkiksi erilaisia aurinkotervehdyksiä ja hengityksen rytmittämiä asana-sarjoja. Loppuosa tunnista rauhoitutaan kehoa avaaviin ja rauhoittaviin asanoihin ja loppurentoutukseen.

DYNAAMINEN • VAHVISTAVA

Pilates

Tällä pilates-tunnilla kehitetään voimaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja kehotietoisuutta. Tunti perustuu klassisen pilateksen sarjaan ja kuuteen periaatteeseen; hengitys, keskustan käyttö, keskittyminen, hallinta, tarkkuus ja liikkeen virtaus eli flow. Tunnilla annetaan vaihtoehtoja liikkeille, jotta kaikki saavat varmasti tehokkaan ja mielekkään treenin. Pilates vahvistaa erityisesti syviä keskivartalon lihaksia ja pakaraa sekä lisää liikkuvuutta. Säännöllisen pilates harjoittelun avulla saat vahvemman ja toimivan kehon sekä ryhti paranee.

RENTOUTTAVA • PALAUTTAVA

ÄÄNIMALJARENTOUTUS

Äänimaljarentoutus on rauhoittava ja palauttava harjoitus. Se pohjautuu äänimaljojen sointiin, värähtelyyn ja ääneen. Harjoitus tehdään itselle mieluisassa lepoasennossa ja sen aikana ei ohjata liikettä. Äänimaljarentoutuksessa niin keho, mieli kuin hermostokin pääsevät lepäämään. Mielelle on keskittymisen kohden, ääni, mutta muutoin aistit saavat lepoa. Äänimaljarentoutus on turvallinen myös odottavalle äidille, se rentouttaa sekä äidin että vauvan. Tunneilla ei käytetä gongia.

TASAPAINOTTAVA • DYNAAMINEN • RAUHOITTAVA

YINYANG

YinYang-tuntia rytmittävät liikkuva ja dynaaminen Flow-jooga sekä rauhoittumista ja paikallaanoloa tutkaileva Yin-jooga. Usein tunti rakentuu niin, että sen alkupuoli tehdään liikkuvampaa harjoitusta ja lopputunniksi asetutaan pitkäkestoisempiin yin-asanoihin, mutta liike ja pysähtyminen voivat myös vaihdella läpi harjoituksen. YinYang-tunti sopii hyvin hetkiin, kun kaipaat tasapainoa: voimaantumista ja virkistymistä, mutta myös aikaa levolle. Tunti on aina ohjaajansa näköinen, mikä tekeekin siitä juuri niin ihanaa. Tunnit sopivat kaikille, ohjaajamme antaa vaihtoehtoja harjoituksen muokkaamiseen itselle sopivaksi.

DYNAAMINEN • PALAUTTAVA

SHAKE THE WEEK OFF!

Tämä YinYang-tunti on yhdistelmä Vinyasa Flow- sekä Yin-joogaa. Vinyasan lämmittävät ja dynaamiset harjoitukset yhdistettynä Yinin palautaviin ja kierroksia laskeviin asanoihin ovat match made in heaven.

Mitä mahtavin tapa nollata työviikko ja aloittaa viikonloppu!

DYNAAMINEN • ENERGISOIVA

WAKE UP FLOW!

Aamu-vinyasa tarjoaa aivan mahtavan startin päivään! Virkistävä ja energisoiva aamuharjoitus karistaa unihiekat silmistä – vahva suositus erityisesti aamu-unisille 😉

LIIKKUVUUS • PALAUTTAVA

FASCIA RELEASE YIN

Faskia eli sidekudos ulottuu kehossamme kaikkialle. Sen merkitys kehomme toiminnallisuudessa on merkittävä. Lihakset ja faskia muodostavat toisistaan erottamattoman kokonaisuuden, myofaskian.

Tuore tutkimustieto painottaa faskian ja myofaskiaalisten ketjujen merkitystä liikkuvuuden ja suorituskyvyn parantamisessa sekä tuki- ja liikuntaelinten ongelmien vähentämisessä ja kuntouttamisessa.

Fascia Release -tunneilla keskitymme ns. Myofascial Release -tekniikkaan. Tunneilla stimuloimme faskiaa erilaisten apuvälineiden avulla, yhdistäen kudokseen kohdistuvan paineen yin-asanoihin.

Toistuvalla myofaskiaalisella harjoittelulla voi olla vaikutuksia mm. voimantuottoon, liikehallintaan, liikkuvuuteen, ryhtiin, hermoston toimintaan sekä kivun tuntemuksiin.
Tunti voi olla kehollisesti voimakkaampi kokemus kuin yin-jooga.
Jos mietit tunnin soveltuvuutta itsellesi, kysythän asiasta etukäteen (info@shengarden.fi).
Voit halutessasi aina tehdä harjoituksen myös ilman palloja/apuvälineitä.

RAUHOITTAVA • RENTOUTTAVA

LEMPEÄ JOOGA

Lempeässä joogassa yhdistetään paikalleen rauhoittumista ja liikettä. Rauhoitamme mieltä lempeästi avaavilla asanoilla ja rentoutamme kehoa liikkeellä.

Usein tunnilla haastetaan hieman myös tasapainoa kehoyhteyden ja -tietoisuuden lisäämiseksi.

VIRTAAVA • TASAPAINOITTAVA

KUNDALIINIJOOGA

Virtaava lempeä kundaliinijoogatunti koostuu virtaavista feminiinistä shakti flow -venytyksistä, kriya-harjoituksesta (asanat) , mantroista ja meditaatioista sekä rentoutumisesta.

Tuntikokonaisuus on kaunis hoitava harjoitus, jonka avulla voit tulla tietoiseksi omasta todellisesta olemuksestasi, oppia ymmärtämään paremmin itseäsi ja kanssakulkijoitasi ja elää harmoniassa, yhteydessä todelliseen itseesi, toisiin ja ympäröivään maailmaan.

Harjoitus rauhoittaa ja tasapainottaa koko hermostoa sekä hormonitoimintaa, jotka vaikuttavat ihmisen kaiken terveyden ja hyvinvoinnin taustalla.

Kundaliinijooga avaa luovuuden virtaa tuoden elämääsi inspiraatiota, iloa ja uusia väyliä ilmaista itseäsi.

ENERGISOIVA • DYNAAMINEN • VAPAA LIIKE

AAMUDISCO

Vapaata liikettä energisoivan musiikin tahdissa. Tunti saa kehon liikkeelle ja voimaannuttaa.

RAUHOITTAVA • LEMPEÄ

AROMA YIN

Laskeudu yin-joogan levollisiin asanoihin ja eteeristen öljyjen rauhoittavaan tunnelmaan. Hellimme kehoa lempeillä asanoilla ja rauhallisella musiikilla.

TUTUSTUMISKORTTI

Voit kokeilla vaikka kaikkia tunteja

Tutustumiskortilla saat käydä rajattomasti kaikilla viikkotunneilla 2 viikon ajan. Kortin voit ostaa saapuessasi ensimmäiselle tunnille.​

olet sydämellisesti tervetullut

Huomioithan muut tunnilla olijat saapumalla ajoissa, välttämällä hajusteita ja rauhoittamalla yhteisen joogatilan ylimääräisiltä häiriötekijöiltä yhteistä harjoitusta varten. Tunnin jälkeen puhdista matto seuraavaa tulijaa varten.

This website uses cookies to improve your web experience.